Genital og prostataundersøgelse

0

Undersøgelsen af en mands genitalier er normalt en vigtig del af en rutinemæssig helbredsundersøgelse, især hvis manden har specifikke symptomer eller bekymringer. Her er nogle af de trin, som lægen kan udføre under en undersøgelse af en mands genitalier:

Undersøgelse af genitalier

Før undersøgelsen vil du normalt blive bedt om at tage alt dit tøj af fra taljen og lægge dig på ryggen på en undersøgelsesstol eller bænk. En læge eller anden sundhedsperson vil derefter udføre en fysisk undersøgelse af dine genitalier.

  • Penisundersøgelse: Lægen vil undersøge penis ved at se efter eventuelle synlige hudlæsioner, sår eller infektioner. Han eller hun vil også tjekke for eventuelle anatomiske abnormiteter, som kan påvirke urinstrømmen eller seksuelle funktioner.

  • Forhuden: Normalt trækker lægen ikke forhuden tilbage under en rutinemæssig penisundersøgelse, medmindre der er specifikke årsager til at gøre det. Hvis der er mistanke om infektion, betændelse eller abnormiteter på glans (penishovedet) eller forhuden, kan lægen bede patienten om at trække forhuden tilbage for at undersøge området nærmere. Hvis en patient har vanskeligheder med at trække forhuden tilbage på egen hånd eller oplever smerte under forsøget, kan lægen undersøge området forsigtigt for at evaluere forhuden og glans uden at trække forhuden tilbage.

  • Pungenundersøgelse: Lægen vil placere to fingre under pungen og løfte den forsigtigt for at se efter hævelser, klumper eller abnormiteter. Lægen vil også føle...

For at få adgang til den fulde version af denne artikel skal du være registreret og logget ind på Zandora. Den komplette version giver mere dybdegående indsigt og flere detaljer om det behandlede emne. Er du allerede registreret, kan du logge ind for at læse den fulde artikel. Hvis ikke, kan du oprette en konto ved at klikke her.

Kommentarer

Der er i alt 1 kommentarer til denne artikel, som du kan læse, når du logger ind på din konto. Få indblik i forskellige perspektiver og diskussioner vedrørende emnet. Log ind for at læse kommentarerne og deltage i samtalen.
Ny Pris Menu Produkter
Top