Aftercare: En vigtig del af BDSM

0

Aftercare er, ganske enkelt, den tid du og din partner tager efter legen til at komme sig og imødekomme hinandens følelsesmæssige og fysiske behov. BDSM-leg kan være både fysisk og psykisk belastende, så denne tid er vigtig for afslapning og for at komme 'tilbage til virkeligheden.'

Vores fantasier stemmer ikke nødvendigvis overens med, hvem vi er i vores almindelige, daglige liv. Selvom vi måske ønsker, at vores partner klæder sig ud som en krævende autoritet, der udmåler ydmygende straffe på os under legen, er det ikke sådan, vi ønsker at blive behandlet i løbet af vores normale forhold. Aftercare fungerer som en 'genkalibrering' til normaliteten i dit forhold.

Der kan også være et fysisk aspekt. Mange sammenligner fornemmelsen umiddelbart efter en scene med fornemmelserne efter en intens sportspræstation. Rushet af endorfiner kombineret med potentielle fysiske anstrengelser kan efterlade dig svag, træt eller desorienteret, og du kan være let dehydreret afhængigt af intensiteten af scenen.

Under en BDSM-leg udløses forskellige neurotransmittere i kroppen, herunder serotonin, endorfiner og dopamin. Serotonin er et kemikalie i hjernen, der løfter humøret og skaber en følelse af velvære, mens endorfiner fungerer som naturlige smertestillende midler. Disse stoffer "fortæller" hjernen at sende smertelindrende og "gode følelser og fornemmelser" ud i kroppens system, hvilket gør det muligt at nyde en god scene, selvom der faktisk leget med smerte eller andre normale...

For at få adgang til den fulde version af denne artikel skal du være registreret og logget ind på Zandora. Den komplette version giver mere dybdegående indsigt og flere detaljer om det behandlede emne. Er du allerede registreret, kan du logge ind for at læse den fulde artikel. Hvis ikke, kan du oprette en konto ved at klikke her.

Kommentarer

Der er i alt 3 kommentarer til denne artikel, som du kan læse, når du logger ind på din konto. Få indblik i forskellige perspektiver og diskussioner vedrørende emnet. Log ind for at læse kommentarerne og deltage i samtalen.
Ny Pris Menu Produkter
Top