Som led i min uddannelse til sexolog og parterapeut søger jeg lige nu træningsklienter. Dette er en unik mulighed for dig, der ønsker at:
Praktisk info:
Lyder det som noget for dig, eller kender du én, der kunne være interesseret?
Kontakt mig direkte her: maj@zandora.net eller på 60155653
Pladserne er begrænsede – skynd dig, hvis du vil være med!
Jeg tilbyder psykoterapi samt sexologisk vejledning som individuelle samtaler og parterapi. Jeg er uddannet psykoterapeut og er under uddannelse som sexolog og parterapeut.
Min tilgang er nænsom, kærlig, empatisk og omsorgsfuld, da jeg mener, at et tillidsfuldt og kærligt rum er udgangspunktet for al personlig udvikling.
Jeg er BDSM og Kink venlig og har stor viden inden for området. Jeg er LGBTQ+ venlig Jeg har særlig stor erfaring i at arbejde med kvinder og deres seksualitet og nydelse, samt at lære at mærke sine grænser og at gøre dem tydelige overfor andre.
Jeg kan ikke behandle eller helbrede en psykiatrisk diagnose. Jeg tror dog på, at det at lære sig selv at kende og at leve et liv i udvikling er sundt og gavnligt for alle mennesker, ligesom et tilfredsstillende sexliv også er vigtigt når man er ramt af sygdom. Jeg har mange års erfaring med at arbejde med mennesker tilknyttet psykiatrien og har derfor en stor forståelse af det, at leve med en diagnose, og det at være en del af det psykiatriske system, jobcenter osv. Hold dig derfor ikke tilbage for at kontakte mig!
Har du vanskeligt ved at komme ud hjemmefra pga. psykisk sygdom, tilbyder jeg i nogle tilfælde at komme ud til dig, det beror på en individuel vurdering.
Sidder du i kørestol, er gangbesværet eller har du af anden årsag vanskeligt ved at møde op i klinikken, tilbyder jeg i nogle tilfælde at komme ud til dig. Det beror på en individuel vurdering.
Jeg arbejder med stor omsorg, kærlighed, empati, inderlighed og kontakt.
Jeg oplever at en god terapi er når terapeut-klientforholdet på en måde ophører, og det eneste der er – er du og jeg, her og nu, i en fælles optagethed af, og nysgerrighed på dig og den proces du er i.
I terapien vil vi arbejde med at du bliver mere bevidst om dig, hvordan du tænker, opleves og er. Hvordan du mærker dig, din krop, dine følelser, behov og drifter og motiveres til fuldt og helt at være og udtrykke DIG, med alt hvad du er.
Vi vil arbejde med dit indre – dit jeg: MOR-FAR-MIG. Undersøge relationerne dem imellem og klarlægge de dynamikker der foregår i dig, og ligger til grund for den du er. De steder hvor du oplever dig hæmmet og ikke kan handle og agere som den voksne du er, vil vi arbejde med metoden opgradering – så du kan tage styring i dit liv, og gøre dig fri af gamle mønstre og dynamikker fra din barndom, blive den voksne du er, og drage omsorg for dit indre barn.
Du vil opleve at blive set og mødt som den du er, i en kærlig omsorg for dig og din udvikling.
Fordi kun DU kan mærke, føle og opleve det der er indeni i dig, er det kun dig der ved hvad du har brug for, og hvad et godt liv er for dig. Jeg kan hjælpe dig til at se skjulte og ubevidste sider af dig, og gennem empati og accept give plads til at din egen kærlighed til dig kan vokse, så du oplever dig mere hel og fri.
Du vil også opleve at komme til at arbejde med, eller blive spurgt til vores indbyrdes relation, eller dine følelser i forhold til mig. Relationen er det vigtigste fundament for at terapien har effekt. Det er hæmmende for din udvikling hvis du føler dig utryg, er vred, tager afstand osv. , og derfor arbejder vi løbende med vores relation, her og nu.
Jeg er uddannet i flere forskellige psykoterapeutiske teorier og metoder. Jeg vurderer gennem terapien hvilke teorier og metoder der skal bruges for at hjælpe dig bedst lige nu. Jeg har lavet en kort beskrivelse af de forskellige retninger jeg bruger, her på siden, du finder dem under fanebladet "Mit Faglige Grundlag".
Gestaltterapien er udviklet af Frederick S. Perls. Det er en eksperimenterende terapiform, som kræver af dig at du oplever så meget af dig selv som du kan, og du oplever dig selv så fuldt du kan, her og nu.
Det kan være at du vil blive gjort opmærksom på dine bevægelser, dit åndedræt, dine følelser din stemme, din mimik. Gestaltterapien er ikke fortolkende og beskæftiger sig ikke med at forstå fortiden. Du vil ikke blive bedt om at tale om traumer og problemer fra fortiden. Du vil derimod blive bedt om at tage udgangspunkt i nutidige problemer og nutidige relationer. Dette kan bringe erindringer om fortidige situationer frem, og du vil så blive bedt om at gen-opleve dem. Hvis du vil gøre op med dine fortidige problemer, skal du gøre det i nutiden.
Med denne terapiform vil du komme til at arbejde med de fire forsvar; Introjektion, projektion, Konfluens og Retroflektion. De fire forsvar som er skabt i vores barndom, har alle til formål at beskytte os mod at opleve sider af os selv, som opleves farlige eller uacceptable for os. Forsvarene havde et godt formål da vi var børn – nemlig at tilpasse os den familie og det samfund vi er født ind i. Som voksne bruger vi stadig forsvarene som ubevidste måder vi har lært at ”man” bør gøre, eller skal være for at passe ind. Dette skaber konflikter i ens relationer. F.eks. på arbejdspladsen, i parforholdet, i forholdet til ens børn, venner eller familie.
Gestaltterapien er særligt kendt for metoden ”stoleterapi”, ”chairwork” eller ”empty chair”. Du vil komme til at arbejde med dele af dig selv som placeres i en –eller flere tomme stole. Du vil blive guidet rundt i stolene, og blive opfordret til at mærke efter, i hver stol – både følelser og kropslige fornemmelser, og blive bedt om at udtrykke dig, både verbalt og kropsligt. I nogle stoleøvelser vil du blive bedt om at udforske og opdage dig – I andre stoleøvelser vil du blive bedt om at udtrykke dig helt og fuldt, og gøre dig fri af fortidige situationer. Fælles for øvelserne er ofte en efterfølgende oplevelse af at føle sig fri eller føle sig let.
I den gestaltterapeutiske metode, bruges også det der kaldes ”den paradoksale forandringsteori”. Den lyder meget enkel: ”Jo mere du prøver at være noget du ikke er – jo mere vil du vedblive at være den samme”. Det betyder at forandringen først kan skabes når du fuldt og helt bliver den du er. Du vil med den paradoksale forandringsteori blive opfordret til at gå helt ind for den du er – først når du helt opgiver at være andet end dig, kan du skabe plads, lyst og vilje til forandring.
Den klientcentrerede terapi, som også kaldes personcentreret terapi, eller ikke-dirigerende terapi, er grundlagt af Carl R. Rogers.
Den bygger på de to grundpiller; Hvoraf den vigtigste er aktualiseringstendensen –at mennesket i sig har en eksistentiel indre kraft, der hele tiden driver det mod at vokse, udvikle sig, og realisere sit fulde potentiale – at blive sit bedst mulige selv.
I Klientcentreret terapi vil du blive mødt ud fra denne antagelse. Det betyder at det ikke er mig som terapeut der har svarene på hvordan du skal leve dit liv, men at svarene er inden i dig.
Det er min opgave at understøtte din aktualiseringstendens. Du vil blive mødt ud fra tre betingelser:
Kongruens: Jeg er mig selv, og er medskaber af et personligt og unikt forhold til dig. Du vil ikke blive mødt af en professionel facade, gode råd eller ”pædagog-snak”. Vi er to mennesker overfor hinanden, som begge er dybt optagede af og engagerede i dig og din udvikling.
Ubetinget accept: Du vil få en oplevelse af at blive mødt som den du er, og ikke blive dømt. Jeg har som terapeut fuld accept af det unikke menneske du er, og har ikke nogen holdning til eller ønske om at forandre dig. Kun du ved hvad der er bedst for dig.
Empati: Som terapeut bruger jeg min empati til præcist at fornemme de følelser og personlige betydninger du oplever, og vil kommunikere dem til dig – verbalt eller kropsligt.
Når du oplever at blive mødt med empati og accept, begynder du at udvikle en mere kærlig og omsorgsfuld holdning over for dig selv, og dette vil skabe lyst til at blive kongruent – at blive dig selv. At være sig selv helt og fuldt skaber indre frihed, og det er målet med terapien.
Kropsterapien oprinder fra Wilhelm Reich, som var læge og elev af Freud. Teorien er videreudviklet af hans elev Alexander Lowen, som udviklede bioenergetikken, en mere aktiv teknik, bygget på samme principper. Kropsterapien ser din krop og psyke som en helhed. I modsætning til den dualistiske måde vi er vant til at tænke på, hvor krop og sind er adskilt, så ER du din krop. Din personlighed er en kombination af krop og sind. Kroppen er medbestemmende for hvad du tænker, føler og gør.
I hverdagssproget er det tydeligt hvor stor afstand vi lægger til kroppen. ”Jeg HAR en krop”, ”Jeg bruger MINE fingre”, ”Jeg støtter MIT ben”, udtrykker tydeligt at JEG er adskilt fra og ikke en del af kroppen.
I vores kultur er vi kropsligt meget hæmmet. Allerede fra små lærer vi at ignorere kroppens signaler. Vi venter til pausen med at tisse. Vi spiser på fastlagte tidspunkter. Hvis du er til møde sidder du ned, og bliver siddende selvom din krop trænger til at gå rundt og bevæge sig. Du sidder blandt andre mennesker, og radioen spiller et fedt nummer, men du rejser dig ikke op for at danse. Måske mærker du ikke engang at du har lyst?
Kroppen er der hvor du mærker dine følelser, behov og drifter. Mangel på energi og handlekraft i dit liv, skyldes undertrykte følelser. Undertrykte følelser sætter sig i kroppen som kroniske spændinger.
Kropsterapien tager udgangspunkt i spændinger i kroppen, og gennem fokusering og kropsbevidsthedsøvelser kommer du i kontakt med de følelser du har undertrykt, og opfordres til at udtrykke dem, verbalt og/eller kropsligt, og dermed generobre din krop, og lade livsenergien flyde frit.
Lider du af hovedpine, bider tænder, hæmmet vejrtrækning, ondt i ryggen, lændesmerter, hæmmet seksualitet eller smerter, så er kropsterapien en god måde at arbejde på.
Som kropsterapeut kigger jeg på din kropsholdning, din måde at bevæge dig på, beder dig lave bestemte bevægelser for at undersøge dine hæmninger/spændinger. Især vil der være fokus på åndedrættet. F.eks. kan et overfladisk åndedræt være tegn på angst og traumer.
I kognitiv terapi vil du komme til at arbejde med dine tanke- og handlemønstre. Den kognitive terapi antager at dine følelser og adfærd i høj grad er bestemt af måden du strukturerer verden ved hjælp af tænkning og antagelser.
Når du har negative eller destruktive tænke- eller handlemønstre, søger denne terapiform at identificere disse, og herefter erstatte dem med mere realistiske eller mindre destruktive tanker eller handlinger.
Denne terapiform er særligt velegnet hvis du lider af angst. Du vil blive bedt om at fortælle om en situation hvor du mærker angst eller besvær. Du skal beskrive hvad du tænker, og hvad du gør. Herefter kan du f.eks. finde en ny og mere positiv måde at tænke om situation. Du bruger altså din vilje og bevidsthed til at gøre noget andet end du plejer, og dette får så en indvirken på din måde at opfatte og tænke om situationen, som igen får indvirken på din måde at handle på osv.
Kognitiv terapi skaber hurtigt effektive resultater, men det er vigtigt at du husker at denne terapiform ikke arbejder med ÅRSAGEN til den måde du handler og tænker på. Det er vigtigt at bruge andre terapiformer sammen med eller efter kognitiv terapi, så du skaber varige forandringer.
Eksistentiel terapi kaldes også humanistisk terapi, og er et paraplybegreb som dækker flere terapeutiske retninger. Psykiateren Irwin D. Yalom er en af de største pionerer indenfor eksistentiel terapi og det er ud fra hans teorier og arbejde, du vil komme til at arbejde med eksistentiel terapi hos mig.
Du vil komme til at beskæftige dig med de fire eksistentielle temaer som dukker op når du mærker din eksistens. Det gør du i vigtige livsbegivenheder – ved dødsfald, skilsmisse, børnene flytter hjemmefra, hvis du bliver fyret, runde fødselsdage, ulykker, konflikter, økonomiske problemer, du får børn, nyt job, ny uddannelse osv.:
Du eksisterer nu, og en dag vil du ophøre med at eksistere. Døden er den frygtelige sandhed, og du kan ikke flygte fra den. Det skaber dødsangst. Du vil komme til at arbejde med spændingen mellem bevidstheden om den uundgåelige død og ønsket om at blive ved med at eksistere, og hvordan du kan leve et tilfredsstillende liv i dette spændingsfelt.
Friheden er ikke entydigt positiv. Du og kun du er ophav til hele din verden og har dermed det fulde ansvar for dit livsmønster, dine valg og dine handlinger. Af friheden følger det skræmmende og rædselsvækkende; at du ikke har nogen grund eller fundament under dig. Ansvaret for dit liv, er dit alene. Hvordan lever du i samstødet mellem, at du er helt fri i at vælge dit liv, og dit behov og higen efter andre mennesker og deres støtte, og trængen til at lægge ansvaret for dit liv ude i verden og i andres hænder?
Konsekvensen af friheden er at du konfronteres med din eksistentielle isolation. Du er adskilt fra andre og du er adskilt fra dele af dig selv, men du er også fundamentalt afskåret fra både levende væsener og hele din omverden. Du går ind i livet alene, og du skal dø alene. Uanset hvor tæt du kommer på et andet menneske, vil i aldrig blive ét, kun du forstår dig selv, mærker dig selv, oplever dig selv. Du vil komme til at se på hvordan du lever med bevidstheden om din egen absolutte isolation samtidigt med ønsket om kontakt og beskyttelse, og ønsket om at være en del af et større hele.
Når du ved at du skal dø, og at du selv er skaber af din egen isolerede virkelighed, hvor du lever alene, hvad er så meningen med det hele? Hvad er livets mening? Den frygtelige sandhed er; der er ingen mening ud over den du selv skaber! og nogle gange opleves den mening du har skabt, ikke stærk nok til at bære dit liv. Du vil komme til at arbejde med at finde og skabe ny mening i dit liv. Du konfronteres ofte med meningsløsheden når du opdager at livet ikke er gået som du ønskede, når ting fejler. Men også når du er i sorg og oplever at have mistet det der gav din tilværelse mening.
Jeg er oprindeligt uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium.
Som overbygning på min læreruddannelse blev jeg uddannet psykoterapeut inden for Krop- og Gestaltterapi fra Institut for Gestaltanalyse i 2014.
Jeg har løbende haft klienter i individuel terapi fra 2013-2017. Ud over klienter i egen praksis var jeg også ansat ved FUNDAMENTET i Århus én ugentlig dag, hvor jeg tilbød terapi til unge socialt udsatte der var tilknyttet projektet ”Vi tror på dig”. Derudover fungerede jeg som frivillig psykoterapeut ved FUNDAMENTET i en årrække indtil jeg flyttede til Aalborg i 2017. Jeg ydede her terapiforløb med brugerne af stedet, hvor de fik tilbudt gratis forløb, anonymt og uden tidsbegrænsning. Brugerne var i de første år primært ældre hjemløse, husforbi-sælgere, og misbrugere. Senere ændrede målgruppen sig til i højere grad at være unge socialt udsatte. I januar 2015 startede jeg som underviser på basisholdende på Institut for Gestaltanalyse, men måtte desværre stoppe kort tid efter, da stedets ejer pludseligt døde, og instituttet derfor lukkede.
Fra 2017-2024 har jeg beskæftiget mig med motiverende samtaler, coaching, kompetenceudvikling og karriererådgivning målrettet mennesker med tilknytning til psykiatrien samt fungeret som og blevet uddannet til vejleder for socialrådgiverstuderende.
I 2024 har jeg afsluttet Grundforløbet til Sexolog og Parterapeut ved Joan Ørting og har valgt at fortsætte min uddannelse ved Daisy Løvendahl da hendes uddannelse bygger på et eksistensfilosofisk grundlag og tilgangen stemmer derfor bedre overens med den psykoterapeutiske tilgang jeg allerede har dygtiggjort mig i og stemmer overens med mine værdier og tilgang som terapeut.
Derudover har jeg gennem årene taget mange spændende kurser f.eks.:
Desuden deltager jeg ofte i workshops og foredrag så jeg kan holde mig fagligt opdateret.
Jeg er medlem af Dansk Sexologforening.
Jeg arbejder helhedsorienteret og tilpasser terapien og mit valg af tilgang til dig. Mit fundament er gestaltterapien med en eksistentiel tilgang. Derudover bruger jeg elementer fra den klientcentrerede terapi, kropsterapi samt kognitiv terapi.
Er du på overførselsindkomst er der mulighed for nedsat pris. Jeg har løbende 3 pladser til dette, kontakt mig for at høre om der aktuelt er en plads.
Jeg er pt. under uddannelse til sexolog og søger træningsklienter. Terapien vil være til nedsat pris mod, at jeg kan bruge vores sessioner som case-materiale på uddannelsen ((anonymiseret), samt at du efter forløbet vil lave en udtalelse jeg kan bruge i min markedsføring (anonymt - og kun ved tilfredshed naturligvis). Hvis du er nysgerrig, er du velkommen til at kontakte mig for at høre om aktuelle pladser, og hvad det indebærer.
Betaling kan ske til MobilePay 805660. Betaling kan ske direkte i klinikken efter endt session, eller via forudbetaling.